ДПС-Черноочене номинира Мустафа Карадайъ за водач на Кърджалийската листа

Водещи, Политика

Разширеното заседание на Общински съвет на ДПС в Черноочене единодушно номинира лидера партията Мустафа Карадайъ за водач на партийната листа в 9-ти Многомандатен избирателен район в Кърджали за предстоящите парламентарни избори на 4-ти април. И този път общинската организацията на ДПС-Черноочене спази традицията и първа в област Кърджали проведе партийния форум.

Общинския съвети на ДПС, младежката и женската структура, както кметовете на населени места и председателите на местните съвети единодушно издигнаха и кандидатурата на Бедрие Газиюмер, настоящ общински председател, за кандидат-народен представител  от ДПС.

С цел спазване на противоепидемичните мерки разширеното заседание на ДПС-Черноочене се проведе на два етапа.

Присъстваха областният лидер на ДПС-Кърджали Ресми Мурад, общинският председател на партията Бедрие Газиюмер, кметът на община Черноочене Айдън Осман, също ръководствата на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС.

Бедрие Газиюмер припомни правилата, процедурите и критериите за номиниране на кандидати за народни представители в Народното събрание на Република България от листата на ДПС. Тя подчерта, че основният критерий по който са подбрани те са да бъдат избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма.

Присъстващите подредиха по азбучен ред 9 кандидати за народни представители. Част от тях са посочени от членовете на разширеното заседание, а други са подали писмени заявления.

Сред кандидатите са зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС-Кърджали Ресми Мурад, настоящият народен представител Ерол Мехмед, Кенан Нешад, Мукаддес Налбант, Елван Гюркаш и Ахмед Моллахасан.

В своето приветствие областният лидер на ДПС Ресми Мурад отбеляза, че очаква максимална мобилизация на местните структури на предстоящите избори в началото на април. Той посочи, че през годините чернооченската организация на ДПС винаги е била еталон за добра работа и постигане на максимални резултати.

В област Кърджали предстоят още 6 разширени събрания на общинските съвети на ДПС.

Исмет ИСМАИЛ