ДПС ще се бори за 4 депутатски мандата в Кърджали, Карадайъ ще води  листата

Водещи, Политика

ДПС ще се бори за 4 депутатски мандата в Кърджалийски избирателен район. Целта ни е  5 от 5, но методът на големия остатък   „Хеър-Ниймайер“ лишава Движението  от петия мандат, за разлика от предишната система за разпределение на мандатите – „Д`онт“. Това коментира за в-к „Арда нюз“ областният лидер Ресми Мурад. Стартираме предизборната кампания с мотото “Пълна мобилизация“ и се надявам да доближим изборния резултат от 2014-та година, каза още Мурад.

Движението стартира номинациите за народни представители за листите на 4 април. Разширените заседания на  Общинските съвети трябва да приключат до 15 февруари. Областният лидер Ресми Мурад заяви, че в област Кърджали те ще бъдат готови до 12 февруари.

Основните насоки, които Централният съвет даде на структурите на  Движението са всички разширени заседания на Общинските съвети на ДПС във връзка с номинациите за  кандидати за народни представители да се провеждат онлайн, на открито или на закрито, при спазване на всички противоепидемични мерки. Сред критериите за номинации е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма. Вчера се проведе второто онлайн заседание на Централния съвет на ДПС.

Едно е сигурно за сега, Председателят на партията Мустафа Карадайъ ще води кандидатската листа на Движението в Кърджали.

Арда нюз