Д-р инж. Хасан Азис: ДПС гледа напред, учейки се от миналото

Политика

През всичките тези години ДПС е важен фактор в политическата система на България, балансьор и основна сила за запазване на държавността и европейските политики, написа във Фейсбук страницата д-р инж. Хасан Азис

Уважаеми учредители, членове, симпатизанти на ДПС,

Днес отбелязваме 31-та годишнина на Движението за права и свободи!

Живеем във време на предизвикателства и непредвидени условия, тези условия повече от всякога изискват сътрудничество, единство и консенсус между хората и институциите.

Преди 31 години д-р Ахмед Доган създава Движението за права и свободи и днес е един от важните дни, в който трябва да отдадем заслуженото на нашия Почетен председател. Той създава партия, която носи със себе си политическа стабилност и заедност, и за пореден път – силата на нашето обединение вдъхва вяра в необратимостта на демократическите процеси в България.

През последните 31 години мотивирахме хиляди български граждани да започнат да мислят за себе си, за силата си, за единството и за защита на държавността. Много млади хора се осмелиха да си представят света не такъв какъвто е бил, а такъв какъвто трябва да бъде. Тази енергия е насочена към политическия живот на България и мотивира за граждански дълг. Време е да признаем, че успеха на България се крие зад силното партньорство между младежкия идеализъм и политическия опит и мъдрост, които идват с възрастта.

България се нуждае от силни и мислещи политици, за да има работещи институции!

ДПС е институция, която е оформена във времето от идеалите на ежедневните активисти и избиратели. Тук трябва да изведем на преден план Българския етнически модел, защото той ускорява развитието ни в европейската общност.

За ДПС са важни толерантността, обединението и заедността, ДПС гледа напред, учейки се от миналото и гради своята политика върху Конституцията, държавността и гражданите!

Честит празник!