Доган към ДПС: Време е да си преговорим уроците за единство и заедност

Водещи, Политика

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган се включи на живо в онлайн конференцията на движението, на която предстои да бъде избран лидер на партията.
Евродепутатът Илхан Кючюк прочете поздравителното му обръщение, но веднага след това самият Доган, който присъства на онлайн събитието от самото начало, пожела да говори и на живо пред съпартийците си.

„Благодаря на съдбата, че ме направи политик. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще. Поздравявам всички и благодаря ви, че ви има“, каза на своите Доган.

В приветствието си той подчерта, че още повече сега, пред лицето на пандемията, е време „да си преговорим уроците за единство и заедност“.
„Един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими, разбира се и това ще мине“, каза Доган, но подчерта, че след пандемията нищо няма вече да е същото. Той изтъкна, че епидемията е оголила „дефицитите на държавните институции“.
„Удари икономиката. С лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет. Това шокира политическия елит, защото решаването на този проблем беше отлагано с години. Доган призова ДПС да работят по „задачата на задачите“ – „да предотвратим задаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Всички усилия да бъдат насочени към предотвратяването й, заяви той.

„Пожелавам ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики“, каза още Ахмед Доган.

Той напомни на съпартийците си от ДПС, че винаги трябва да бъдат поне една крачка пред останалите партии в точното сканиране на света.