ДПС: Недоверието към управляващите е повсеместно

Водещи, Политика

ДПС провежда Х-тата си Национална отчетно-изборна конференция изцяло онлайн, заради пандемията от Covid-19

„За движението е въпрос на чест доброто представяне на парламентарните избори“, каза Карадайъ. Вътрешните проблеми на ДПС са преодолени. Днес можем да се похвалим, че правилно беше решението да заложим на разума, а не на емоциите, за да успеем да хванем, да усетим пулса на времето, за да осъществим процеса на реформиране. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в доклада си по време на Х-та Национална отчетно-изборна конференция на ДПС, която се провежда онлайн.
Карадайъ направи анализ на изминалите четири години, като посочи, че периодът се характеризира с ред нестабилности в световен, европейски, регионален, национален и партиен план.
Лидерът на ДПС критикува управлението и подчерта, че движението е прогнозирало провала му още от началото.
„Липсата на реформи и стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение вече и извън възможностите на правителството. Недоверието на управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се на дестабилизация в страната“, посочи Карадайъ.

„Тази картина на управляващите беше предначертана от ДПС. Многократно предупреждавахме партия ГЕРБ за създадените от самите тях предпоставки за провал на управлението поради включването на национализмите и популизмите в централната власт. Пропиляната възможност за управление на страната с ясна програма за ускорено развитие, която да е основа за сформирането на парламентарно мнозинство и за подкрепа на правителството на малцинството на ГЕРБ, за което ДПС настояваше след изборите през 2017 г. също бе предначертана поради национал-популистката същност на ГЕРБ. Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията. Резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, погазване на правата и свободите, неспазване на Конституцията и законите на страната“, допълни председателят на ДПС.

Днес ДПС провежда Х-тата си Национална отчетно-изборна конференция изцяло онлайн, заради пандемията от Covid-19. Тя започва с химна на българия и този на Европейския съюз.
На форума ще бъде избран председател на движението, като единственият кандидат е досегашният лидер Мустафа Карадайъ.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган също участва онлайн в конференцията.