Хасан Азис: Благодаря за единността, за зрялостта, за поетата и споделена отговорност

Избори 2021

ДПС – Кърджали излезе с единна кандидатура и това ме кара да се чувствам горд с израстванетодо зрялост на нашата структура, заяви д-р инж. Хасан Азис на проведената областна отчетно-изборна конференция на партията

Х-тата отчетно-изборна конференция на област Кърджали се проведе в online режим. Искам да благодаря на всички колеги за търпението и усърдието да реализираме редовната областна конференция в Ковид ситуация. Тази година е особена и има основателни причини да се обърна назад във времето, и да направя своя анализ за изминатия път, и разбира се да погледна напред във времето.

Уважаеми приятели и скъпи съпартийци, трябва много ясно и категорично с цялата си убеденост ние да кажем, че единствената политическа партия в България, която е и технологично на много високо ниво – от една страна, и от друга обръща особено внимание и без никакви компромиси за живота и здравето на своите членове и симпатизанти. Този начин за провеждане на конференции поставя ДПС като първата политическа партия, освен с технологичното си ниво, тя показа отношение към хората. Ето това отличава нашата партия от всички други.

30-те години от създаването на ДПС и края на мандата на този областен съвет, предполагат оценка на изминатия път и на днешния ден и най-вече поглед в бъдещето през следващите години. Искам да благодаря на Изет Шабан за изчерпателния доклад и доброто управление на областната структура в Кърджали.

Ще споделя няколко момента, които за мен са изключително важни:

Като поставим пред нас 30 години Движение за права и свободи извървя пътя от политическото отричане до това партията ни да бъде фактор при взимане на решения за националните ни приоритети.

ДПС не е правила компромис с националната отговорност. 30 години ДПС е била национално отговорна партия и винаги ние сме се водили от държавния интерес. В днешният ден може да направим оценка на безпрецедентното изпитание, през което минахме през последните години – то има своя политически и идеен характер, но особено важно за нас е, че то беше личностно изпитание – избор, който всеки един от нас да направи. Избор не само за политики и политическа партия, а избора беше поставен дълбоко в сърцето на всеки един от нас. Това изпитание беше преодоляно от членове, симпатизанти и ръководство, и с гордост може да кажем, че ние издържахме този изпит.

От мое лично име искам да Благодаря на всеки един от вас, които сте в залите днес в област Кърджали, но също така с ръка на сърце благодаря на всички членове и симпатизанти, които затвърдиха нашата заедност!

Уважаеми приятели, след драматичните избори през 2017 година, след местните избори през 2019 година ние сме по-силни и по-обединени, защото заедно преодоляхме тази криза. Искам да се обърна с няколко думи към всяка една от структурите в Кърджали, като първо казвам – благодаря, за единността, за зрялостта за личните човешки отношения, за поетата и споделена отговорност.

Независимо от характера на трудностите, пред които беше изправена организацията ни в Момчилград тя винаги намира пътя към себе си и успеха!

За Крумовград безапелационно доверие и единна структура.

Към Джебел – независимо и въпреки политическия натиск, ДПС нито за миг не отслабна, напротив стана по-силна.

За Ардино – това е структурата, която намира правилния път за развитие.

Кирково с думи на благодарност към колегите, които преодоляха политическите предизвикателства.

За Кърджали – структурата, която намира политическия баланс и продължа да печели доверието на своите избиратели.

Последните години изпитанието, което беше за областната ни структура беше и изпитание за председателя на областния ни съвет.

Без да правя разбор искам да Благодаря на Председателя Изет Шабан, че пое политическата отговорност и всички заедно успяхме да преминем през този труден път в нашето развитие.

Кърджалийската организация продължава да е еталон в страната. Кърджали винаги има двойнствено положение на политическата карта на България. През последните 30 години Кърджали носи отговорността за управлението и печели избирателя. Независимо от политическата конюктура нашата партия носи отговорността за развитието на региона и за доверието на хората.

ДПС в Кърджали е носител на тази отговорност и може да се каже, че това е добра оценка за нашата работа.

Благодаря на председателя Мустафа Карадайь, на бивши и сегашни народни представители, че създадохме еталона Кърджали в национален мащаб, и че сме фактор за развитието на страната ни.

Не знам дали сега е времето да кажа, но искам да Благодаря на Д-р Ерджан Фърънджъ. От гледна точка на единството на партията и да не бъде изправена пред изпитание за избор, той показа зрялост не само за нашата организация, а и личностен. Отговорно, лично-политически осъзнат акт чрез оттегляне на кандидатурата си за председател на Областния съвет на ДПС на снощното заседание на Оперативното бюро.

ДПС – Кърджали излезе с единна кандидатура и това ме кара да се чувствам горд с израстванетодо зрялост на нашата структура.

Позволете ми да поздравя новия председател на ДПС- Кърждали г-н Ресми Мурад

Убеден съм, че с помощта на всеки един от нас той ще работи за бъдещите поколения на ДПС и за визионерската политика на партията.

Това написа във Фейсбук профила си зам.-председателят на ДПС д-р инж. Хасан Азис на проведената днес отчетно-изборна конференция на областната организация на ДПС.