Ресми Мурад е новият областен председател на ДПС в Кърджали

Водещи, Избори 2021

Ресми Мурад бе избран за председател на областния съвет на ДПС. Кандидатурата на Мурад бе подкрепена единодушно от делегатите на отчетно-изборната конференция на ДПС, която се проведе онлайн.

Мурад остана единствен кандидат, след като другият – д-р Ерджан Фърънджъ, оттегли кандидатурата си още вчера.

За избора на Ресми Мурад за областен лидер на партията гласуваха делегатите на конференцията от 7-те общини в област Кърджали.

Новоизбраният областен лидер на ДПС-Кърджали благодари за доверието. „Осъзнавам каква отговорност поемам като председател на областния съвет на ДПС. Кърджали винаги е била най-силната организация  на ДПС в страната. Ще се постарая през мандата да бъдем еталон с нашата работа”, заяви веднага след избора Ресми Мурад.

Ресми Мурад е роден на 5 септември 1970 година. Основното си образование завършва в село Горно Прахово, средното – в Икономическия техникум в Кърджали, а висшето – в Техническия университет във Варна, магистратура по публични финанси в УНСС – София.

Кмет е на ардинското село Млечино от 2003-2007 г. През 2005-та е избран за председател на общинската структура на ДПС в Ардино.

Три мандата е кмет на община Ардино – 2007 – 2011, 2011-2015 и 2015-2019.

Семеен е. Има две деца.