АРДА е на 1/8-финал за Купата на България след трудна победа срещу Спартак Варна

Спорт

Арда се наложи над Спартак Варна с 2:1 в 1/16-финал за Купата на България. Двата тима играха равностойно през първата част на първото полувреме на мача, но Арда успя да открие резултата в 21-ата минута чрез Ловре Кнежевич, който бе изведен сам срещу вратаря от Адад.
В следващите няколко минути Спартак Варна бе отборът, който оказваше натиск и търсеше да се върне в мача, но така и не се стигаше до по-опасно положение пред вратата на Васил Симеонов. В 41-ата минута нападателят на Спартак Тугай Наджет успя хубаво с глава да изведе Георгиев, който излизаше сам срещу вратаря на Арда, но стражът се оказа по-бърз и успя да улови топката преди да бъде нанесен удар.

В началото на втората част Спартак успя да изравни. Георги Георгиев отправи много красиво подаване по въздуха, с което изведе Янчо Андреев зад гърба на защитниците на Арда. Футболистът с номер 19 остана очи в очи със стража на гостите и с много точен изстрел по зема успя да отбележи.Малко по-късно Кнежевич успя да се измъкне от защитниците на Спартак и остана очи в очи с вратаря. Нападателят се опита да подаде към влизащият Мишо Александров, но стражът на домакините Християн Славов успя да избие с крак.

След час игра Арда отново излезе напред в резултата, като след гола на Спас Делев гостите поеха инициативатаи в следващите 15 минути бяха по-активни на терена.

В 73-ата минута Арда имаше шанс да покачи аванса си. След хубава контраатака и комбинация между футболисти на гостите, Ловре Кнежевич се озова на чиста позиция сам срещу вратаря, но ударът му срещна гредата. Малко по-късно след нова контраатака влезлият като резерва Спас Делев пробиваше сам по лявото крило. Изведнъж обаче на терена се появи втора топка и атаката на Арда бе спряна.