Декларация

Водещи, Политика

На Областен съвет на ДПС – Кърджали

Ние, представителите на ДПС в област Кърджали настояваме за незабавната оставка на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, която остана на поста си  след гласуването в парламента на 15 октомври 2020г.в резултат на политическия инат  и късогледство на ГЕРБ.

Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци. ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие  на политическата сцена вече 13 г. Факт е, обаче, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Този модел, който категорично отричаме,  включва:

  • Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;
  • Опорочени конкурси и повсеместни партийни назначения;
  • Използване на областния управител като  пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което  валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;
  • Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;
  • Липса на управленски капацитет и експертиза – вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в област Кърджали;
  • Опорочени конкурси за директори на училища;
  • Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;
  • Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората.

През последните 30 години нито един  министър председател на България  не си е позволявал така да обижда Кърджали…, нито Кърджали го е заслужил!

Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е Цвета Караянчева!

В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева.

 

 

 

 

Областен съвет на ДПС – Кърджали

17.10.2020 год.

Вашият коментар