Пускат басейна в Езиковата гимназия

Водещи, Спорт

Принципна договореност за използването на басейна в ЕГ „Христо Ботев“ както за ученици, така и за водните клубове в Кърджали  постигнаха след поредица от разговори кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и директорът на учебното заведение Даниела Павлова. В тази връзка днес д-р инж. Азис, треньорът на клуба по водна топка Иван Кръстев и представителят на родителите Милчо Милчев направиха оглед на съоръжението.

Басейнът е изцяло ремонтиран, а отоплението на сградата е на газ, уточни зам.-директорът на гимназията Радка  Попгеоргиева. Към басейна има и самостоятелен вход, което ще даде възможност  спортистите  от водните клубове да го използват , без да имат пряк досег с учениците в сградата, допълни още тя.

Детайлите по пускането на съоръжението в експлоатация  ще бъдат уточнени в понеделник, когато  ще се проведе среща между директора на гимназията Даниела Павлова и кмета на общината д-р инж. Хасан Азис.

През следващите седмици  предстои почистването на  басейна, санитарните помещения, напълването на съоръжението с вода и необходимите дейности по пускането  в експлоатация. От страна на общината ще имате пълното съдействие както от организационна гледна точка, така и от финансова, заяви  д-р инж. Хасан Азис, като припомни, че за ремонта на басейна общината е вложила близо 300 000 лева собствени средства.