Мая Манолова в Кърджали: 1000 лева минимална заплата, 500 лева минимална пенсия

Политика

Минимална работна заплата – 1 000 лева и 500 лева минимална пенсия са част от приоритетите на гражданската платформа „Изправи се.БГ“. Това каза в Кърджали председателят на гражданската платформа Мая Манолова.

„Корупцията е единствената работеща система в България в момента“, заяви пред журналисти Манолова.

„Изправяме се срещу едноличния модел на управление“, категорична бе тя. От 13 години сме член на ЕС, но България продължава да е най-бедната в съюза, заради 10-годишното управление на Борисов.От гражданската платформа правят опознавателни обиколки в страната, срещат се с работодатели и служители, за да чуят тяхното мнение. „Днес бяхме в шивашко предприятие в Кърджали. Искаме да чуем и работодателите – дали е постижимо 1 000лв месечен доход, разбира се с подкрепата на държавата, но само, ако се ангажират да запазват работните места“, допълни Манолова. „Ще стигнем до всяко населено място, това е единственият шанс младите хора да останат в България, няма млад човек, който да работи за 700-800 лева. Потенциалът на България изтича зад граница, заради корумпираното управление“, каза още Мая Манолова.

Тя допълни, че в момента от гражданската платформа разработват икономическа програма, която ще предложат по време на предизборната кампания за следващите избори. „Имаме предложения за осигуряване за справедливи доходи на пенсионерите. Държаната има ресурс за преизчисляване на пенсиите“, категорична бе Манолова. Според нея минималната пенсия в страната трябва да достигне 500 лева.

И още от приоритетите на „Изправи се.БГ“ – здравеопазване без доплащане, достъпно за всички образование, Зелена България, защита на гражданите срещу монополите.

От гражданската платформа „Изправи се.БГ“ отправят призив към българските евродепутати да подкрепят Резолюцията на ЕП, в която се правят констатации за корупцията в управлението на България. Дебатите по нея предстоят на 5 октомври в Европарламента.

Мая Манолова се срещна и с граждани на Кърджали. Предстои тук да бъде изградена местна структура на „Изправи се.БГ“.