ДПС осъди вандализма по време на протеста пред централата на партията

Политика

Най-лошото е мутризацията на правителството, заяви Мустафа Карадайъ

ДПС са възмутени, че протестът поругавал герба и трибагреника. Редица писма по темата са пристигнали в централата на партията – от симпатизанти на партията, а и от европейски либерали.
Структурите на партията остро осъждат този вандализъм, стана ясно от брифинг в централата на движението. ДПС е възмутено от протеста пред централата на партията. В поругаването на трибагреника симпатизантите на партията виждали липса на перспектива, ясна визия и идеи в организаторите на протеста.
По думите на Мустафа Карадайъ ДПС е национално отговорна партия, която не може да приеме формите на израждане на протеста. Иначе ДПС подкрепя правото на мирен протест.
Карадайъ припомни, че четири години партията иска оставката на правителството, а сега протестиращите, които той определи като доскорошни клакьори и клиентела на ГЕРБ, се сетили да протестират. Най-лошото е мутризацията на правителството, изтъкна той.
Анти-ДПС реториката е опит за акумулиране на енергия, а Карадайъ разкритикува анти-ДПС реториката като използвана и „за да се постигне власт“, както и за оттегляне от властта.
ДПС иска диалог за спешно излизане от кризата. Според Карадайъ диалогът е важен, а има различни начини да се стигне до него, Отлагането на диалога днес може да е с по-тежки последици утре, предупреди лидерът на ДПС, по думите на когото страната е в криза. ДПС е посочило вече предложенията си за излизане от кризата и продължава да стои зад тях. Карадайъ не отговори на въпрос смята ли за редно държавният глава да свика Консултативния съвет по национална сигурност.
30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира и сигурността, на стабилността, на демокрацията, отчете Карадайъ.
Иначе ДПС са доволни от резултата си на частичните местни избори при спечелени 7 населени места от 10 кандидати. Карадайъ коментира и че ако се използва реториката на някои издания и политически партии, трябва да се каже, че ДПС е разгромило и ГЕРБ, и БСП и др. Движението обаче се въздържа от такива изрази.