И от БСП искат оставката на Караянчева

Политика

ПГ на „БСП за България“ поиска оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде БТА.

Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в сградата на парламента.
Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на НС да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане в залата на НС, заяви Кутев. Това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на НС, само преди две години на наши заседания стоеше вътре в залата, отбеляза той. По думите му, ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това означава, че управлението и НС имат проблем.
Няма праг на гнусливост, под който да не може да паднете, обърна се Кутев към управляващите. Това, което се случи вчера, беше опит за физическо издевателство над една група изключително изтормозени граждани. Нито един от вас не слезе долу и не можа да го види, посочи той. Резултатът е, че не допуснахте детето с увреждания до тоалетната, добави депутатът от левицата. „Сега единственото, което можем да поискаме от ПГ на „БСП за България“ е оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Нищо повече не може да помогне“, заяви Кутев.