Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави учителите и учениците от област Кърджали по повод първия учебен ден

Водещи, Общество

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави учителите и учениците от област Кърджали по повод първия учебен ден и им пожела здраве, дръзновение и много нови постижения. /Адресът е изпратен до всички училища в област Кърджали/

През миналата учебна година Вие доказахте, че можете успешно да се справяте с предизвикателствата, пред които ни изправя нашето динамично време, че сте готови смело да експериментирате и да преодолявате трудностите, посочва Цвета Караянчева в поздравителния адрес. Нямам съмнение, че първият учебен ден ще бъде за всички Вас зареден с много емоции, с празнично настроение и с вълнуващи мигове от дългоочаквани срещи със стари и нови приятели, защото съм сигурна, че през изминалите месеци Ви е липсвал живият контакт със съучениците и учителите, обръща се тя към учениците.

В учението, както и в живота, препятствията и изпитанията стимулират въображението и разкриват неподозирани възможности и таланти, отбелязва председателят на парламента. По думите й ние за сетен път се убедихме, че днес повече от всякога качественото и модерно образование е неразривно свързано с високотехнологичната епоха. Вашето поколение, което успешно развива своите умения в дигитална среда, ще гради утрешния свят, бъдете готови за тази отговорна мисия, подчертава тя.

Цвета Караянчева се обръща и към учителите, като ги уверява, че тяхната всеотдайна грижа за нашите деца, всекидневните им и нелеки усилия да обучават и възпитават бъдещите достойни граждани на България, не остават незабелязани. Вие винаги ще срещате благодарността на всички нас – на родителите и на жителите на Кърджали и региона, заявява председателят на Народното събрание. «Не забравяйте, че за авторитета на училището и на нашия край на Родината винаги ще се съди по успехите и постиженията на младите хора. Където и по света да се реализират, те винаги ще помнят Вашите имена, учебната стая от която са тръгнали, училището, в което са чули първия звънец», пише в поздравителния адрес Цвета Караянчева.

Вашият коментар