12 пожара потушиха огнеборци през уикенда

Криминале

38 огнеборци гасили 12 пожара през последните три дни в областта. Микробус „Мерцедес“ се запалил и изгорял на разклона за село Пчеларово. Няма пострадали. Сигналът за произшествието бил подаден в 23,52 часа на 12 септември. Екип на пожарната служба в Кърджали потушил огъня, причинен от късо съединение.

50 бали фураж изгорели в двор на промишлената зона в Кърджали. Пожарът възникнал на 11 септември около 19 часа вследствие на детска игра с огън и бил загасен от екип на службата в областния град.

20 декара смесена гора в землището на село Вълчанка били унищожени от пожар на 11 септември. Причина за произшествието е небрежна работа с огън. Местна жителка почистила нивата си, запалила отпадъците и изпуснала от контрол огъня. Четирима огнеборци от службата в Подкова загасили пламъците.

Пожарникари, служители на Държавното горско стопанство и местни хора гасили запалени сухи треви и храсти: 60 декара в землището на село Ягнево, 20 декара в землището на село Тютюнче и 1 декар горска постеля в района на село Чакаларово. Горящи сухи треви, храсти и постеля били потушени в селата Пелин, Плазище, Висока поляна, Дрянова глава, Широко поле.

При произшествията, причинени от небрежна работа с огън, няма нанесени щети.

Вашият коментар