Добровобци от БМЧК се включиха в акция по почистване в Кърджали

Общество

Доброволци на БМЧК – Кърджали проведоха доброволческа акция за почистване и основни знания и практики по Първа долекарска помощ. Мероприятието се организира със съдействието и подкрепата на Хаки Кан – автор на романа „По-велик от живота“ и активист за един по –добър свят на гражданите на Кърджали.

Акцията беше организирана в рамките на кампанията „Първа помощ в училище“ по повод месеца на първата помощ и пътната безопасност.

Инициативата бе открита с демонстрация на Младежкия авариен екип към БМЧК – Кърджали, с която те показаха основни техники за превързване, спиране на кръвотечение и справяне с последствията при ужилване от насекоми. По време на проявата, младите доброволци организираха и забавна състезателна игра, провокирайки участниците с въпроси, свързани с основни знания по Първа долекарска помощ. Всички участници в акцията получиха помагало по първа помощ за деца, дъждобрани и химикали, осигурени от БЧК Кърджали. От своя страна Хаки Кан пък, поощри ентусиастите, отговорили на въпросите по ПДП с парична награда от по 1 лев за всеки верен отговор и раздаде близо 50 лева.

Над 30 участника се включиха в  акцията, която стартира с почистване на района около „Градската градина“ и продължи с парк „Арпезос – север“. Бяха събрани над 15 чувала с различни отпадъци, като всеки от чувалите е с вместимост от 20 до 120 литра. След акцията, чувалите бяха изсипани и с намерените отпадъци бе организирано състезание. Победителят в състезанието бе Елица Тодорова, която спечели парична награда от 20. 00 лв., осигурена от Хаки Кан.

Вашият коментар