Кърджали беше домакин на първенство по канадска борба за хора с увреждания

Общество

Кърджали беше домакин на Държавното първенство по канадска борба за хора с увреждания. Първенството се провежда за 24-и път и поради извънредната обстановката в страната, се състоя на открито при строго спазване на противоепидемичните мерки. В него взеха участие около 50 човека от цялата страна, като в надпреварата се състезаваха и от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи“ – Кърджали.

По покана на Емилия Стоянова, председател на  Спортния клуб „Родопи“ на събитието присъстваха и доброволци на БМЧК Кърджали. Членовете на Младежкия авариен екип проведоха открита демонстрация по първа помощ с техники за спиране на силно кръвотечение на крайник, обездвижване на счупена предмишница и навяхване на крайник. По време на показното, младите доброволци бяха бурно аплодирани и изпратени с благодарности и покана за нови срещи.

Инициативата на МАЕ по време на събитието бе посветена на Световният ден на първата помощ, който се отбелязва втора събота на месец септември от 2000 година насам и има за цел да акцентира върху приноса на доброволците на Червения кръст, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование и пр.

Вашият коментар