Бъдещи инвестиции са обсъждани при посещението на турския посланик в Кърджали

Водещи, Общество

Реализирани проекти, отношенията между общините в България и Турция и бъдещи инвестиции са обсъждани при посещението на турския посланик Айлин Секизкьок. Тя се срещна и разговаря повече от час с кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и екипа му.
„Кърджали е много важен за нас. Той е мост между нашите две държави“, обяви Айлин Секизкьок. Това е първото посещение на дипломата в Източните Родопи. Айлин Секизкьок заема поста посланик от началото на годината, но обясни, че заради пандемията от коронавирус досега не е могла да посети региона.
„Благодаря за гостоприемството на кмета Хасан Азис. Заедно обсъдихме бъдещи инвестиции в региона. Каквото зависи от нас ще бъде сторено за реализацията на бъдещите проекти“, посочи Айлин Секизкьок. Тя направи на общината дарение от 3 000 предпазни маски. За областната управа пък бяха доставени PSR тестове.
„Посещението има голямо значение, а знакът, който се дава е особен, защото за първи път посланикът на Турция пристига в Кърджали с целия си екип“, заяви д-р инж. Хасан Азис. Той допълни, че по време на срещата са обсъждали теми, свързани с отношенията между България и Турция на ниво общини и проекти, които са реализирани в региона на Кърджали и с плановете ни за икономическо развитие и инвестиции, а също и в областта междуобщинското сътрудничество.
„Кърджали се явява врата не само на България, а и на Европа. Естественото място за инвестиции от Турция е и в района на Кърджали и ние очакваме следващите срещи с потенциални инвеститори, защото имаме какво да предложим като инфраструктура и като човешки потенциал“, каза още кметът на Кърджали.