3000 маски дари турският посланик на община Кърджали

Водещи, Общество

Посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок се срещна с кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

На срещата бяха обсъдени съвместни бъдещи проекти с турски общини. Кметът запозна посланичката с възможностите за инвестиции в региона.

Посланикът на Турция Айлин Секизкьок е на двудневно посещение в област Кърджали. Днес тя се срещна с областния управител Никола Чанев и д-р инж. Хасан Азис. Утре Айлин Секизкьок ще има срещи с общински кметове.

Посланик Секизкьок е родена на 22 декември 1970 г. в гр. Сулуова, обл. Амасия. Завършва Близкоизточния технически университет в Анкара, специалност „Международни отношения“. Посланик Секизкьок заема различни длъжности в посолствата на Турция в Киев, Стокхолм, Берлин и Аман, а в периода 2011-2015 г. е генерален консул на Турция в Милано.
В министерството работи в отдела за двустранни икономически отношения, генералната поддирекция за мореплаване и въздухоплаване, сектора за политическо планиране и главната поддирекция по сигурността и борбата с тероризма.
Преди да бъде назначена за посланик в София, в периода 2015-2019 г. е заместник-ръководител на главната дирекция по сигурност и разузнаване. От януари 2020-та е посланик на Република Турция в София.

Очаквайте подробности!

Арда нюз.