Положителни проби за коронавирус в шивашки цех в Ардино

Водещи, Общество

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан свика извънредно заседание на Общинския кризисен щаб във връзка с превенцията от разпространение на коронавируса. По време на срещата, кметът инж. Изет Шабан съобщи, че в местен шивашки цех има регистрирани две работнички с положителни резултати от коронавирус.  И двете са в сравнително добро здравословно състояние.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев е връчил предписание на собственика на шивашката фирма да предприеме необходимите противоепидемични мерки. Временно да се преустанови дейността на цеха, работните помещения  да се дезинфекцират и тестване за COVID-19 на всички работещи в цеха.

Общинският кризисен щаб препоръчи самокарантиниране на всички работници, които са имали контакти с двете диагностицирани  с болестта жени. Общинският кризисен щаб призовава още гражданите да бъдат дисциплинирани и да спазват препоръките на здравните власти. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Вашият коментар