Инж.Изет Шабан: Четирима са с КОВИД-19 в община Ардино, спазвайте противоепидемичните мерки

Общество

В Ардино се проведе поредното заседание на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса. На заседанието бяха обсъдени мерки за превенция на заболяването на територията на общината и координацията между институциите за прилагането им.

Кметът на общината инж. Изет Шабан съобщи, че според информация от Регионалната здравна инспекция в Кърджали, има четирима заразени с Ковид-19, които са жители на  град Ардино и селата Жълтуша, Падина и Бял извор. Той запозна членовете на Общинския кризисен щаб с новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, според която, считано от 16 юли, всички пристигащи от Турция, при влизането си в България трябва да представят документ, показващ отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната. Лицата, които не предоставят такъв документ, ще се поставят под карантина за срок от 14 дни.

Кметът инж. Изет Шабан отново акцентира върху това, че жителите на общината трябва да спазват противоепидемичните мерки, за да опазят както своето здраве, така и на своите близки.

Гюнер ШЮКРИ