Затварят „Републиканска” на 8 юли, улицата става двупосочна в участъка от Обредния дом до „Военен клуб“

Водещи, Общество

От общината призовават водачите на МПС да не паркират в участъка от ул. „Отец Паисий“ /Обреден дом/ до „Военен клуб“

Започва реализацията на нова организация на движението по ул. „Републиканска“. От общината призовават водачите на МПС да не паркират в участъка от ул. „Отец Паисий“ /Обреден дом/ до „Военен клуб“.

В сряда, 8 юли, ще бъде затворена улица „Републиканска“, от кръстовището на ул. „Булаир“ до кръстовището на ул. „Отец Паисий“. Затварянето на участъка е във връзка с реализацията на дългоочакваната нова организация на движението по улицата. Предвижда се тя да стане двупосочна в участъка от ул. „Отец Паисий“ /Обреден дом/ до „Военен клуб“.
От община Кърджали се обръщат към шофьорите на МПС да не паркират в посочения участък от улицата, за да не пречат на маркировъчните дейности.
Ще припомним, че дълги години въпросът с двупосочното движение в определен участък на ул. „Републиканска“ бе поставен на дневен ред в Комисията по безопасност на движението, както от неправителствени организации, така и от граждани. Вниманието бе застрено към темата и от Обществения съвет към Общински съвет Кърджали в рамките на мандат 2015-2019г. Тя бе обсъдена и на Областен съвет по безопасност на движението.
От страна на община Кърджали бяха предприети съответните действия свързани с изготвянето на проект за участъка и въвеждането на двупосочна организация на движението. Тя е с цел облекчаване на трафика по ул. „Сан Стефано“ и ул. „Екзарх Йосиф“ от автомобилите в посока кв. „Възрожденци“. Планът е съгласуван и със сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР Кърджали.