Млади червенокръстци от две кърджалийски училища почистиха парк „Простор“

Общество

Доброволци на БМЧК от клуб „Славни и забавни“ към СУ „Отец Паисий“ и „Сподели усмивка“ към ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали организираха акция по почистване на емблематичния за град Кърджали парк „Простор“.

Повече от 2 часа 12 доброволци, разделени на 2 групи, обходиха голяма част от парка – оформените  места за почивка, детските площадки, спортните алеи, стадиона и заведенията за хранене в близост до парка и събраха 10 чувала с отпадъци. Почистването се проведе при стриктно спазване на наложените ограничителни мерки по време на извънредната епидемична обстановка в страната.

Младите червенокръстци  доказаха, че с малко усилия, отделено за другите време и ентусиазъм гледката около нас ще е по-красива, по-здравословна и ежедневието ни ще е по-цветно.

За голяма част от кърджалийци парка е любимо място за отдих  повече от петдесет години. В него  се намира единствената детска железница, която се движи през летния период по релсов път. Влакчето е умалено копие на истинска влакова композиция – радост за малки и големи деца.