Пожарникари и доброволци от Черноочене са готови за летния сезон

Общество

Опознавателна работна среща-обучение проведе днес новият началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- гр. Кърджали – главен инспектор Митко Николов – с доброволците от формированието към Пожарната служба в община Черноочене. На срещата беше направен разбор на зимно-пролетния период до този момент. Обсъдени бяха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината. Акцент бе поставен върху превантивните мерки за справяне с евентуални горски и полски пожари през летния сезон.

Целта на обучението е доброволците да опреснят познанията си за действия при стихийните бедствия, аварийни ситуации, мерките за защита от тях, да се създаде организация на работа и мерки за безопасност при провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. Пожарникарите и доброволците обсъдиха възможността да се доразвие идеята за провеждане на съвместно тактично обучение за спасяване на пострадали при труден планински терен.

Началникът на РС „ПБЗН“ гл. инспектор Митко Николов отчете, че до този момент на територията на службата ситуацията е сравнително спокойна.

Община Черноочене създаде доброволно формирование „Черноочене – 2016“, което да е допълнителен капацитет от сили за реагиране и съществен елемент за осигуряване на сигурност на гражданите от района. Ръководствата на община Черноочене и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Кърджали поздравиха екипа от доброволци за отговорността, която са поели.

Бе подчертано, че РС „ПБЗН“ – Кърджали разчита много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други спасителни операции.

Доброволното формирование е създадено в края на 2016 година. До сега доброволците са участвали в няколко извънредни ситуации и потушаване на пожари.

Исмет ИСМАИЛ

 

Вашият коментар