Абитуриентите на ПГ по строителство „Христо Смирненски” получиха своите дипломи

Общество

Удари последният звънец за „випуск 2020” в Професионална гимназия по строителство „Христо Смирненски”. Тържествената церемония по традиция се състоя в двора на училището и събра ученици, учители, родители и гости.

Този ден е специален и вълнуващ, независимо, че се повтаря всяка година, винаги е различен. Директорът на училището поздрави абитуриентите със завършването на средното им образование и им пожела да бъдат смели, уверени в себе си, защото основата за техните бъдещи постижения е поставена в Професионална гимназия по строителство.

Дванадесетокласниците бяха поздравени и от класния им ръководител архитект Айли Ибрямова. Със сълзи на очи тя им пожела „На добър час” и им раздаде сертификати отличаващи техни специални качества, а те от своя страна също я изненадаха със сертификат – „Най – чаровната класна”. Специален гост на тържеството беше общинският съветник Ахмед Моллахасан, възпитаник на гимназията, който поздрави абитуриентите.

Думи на благодарност към учителите поднесоха и зрелостниците. Те пуснаха гълъби във въздуха за късмет и надежда за сбъдване на желанията. „Ние ви пожелаваме всички ваши желания да се сбъднат, много бъдещи успехи, щастие и надеждата никога да не ви напуска.” пък беше пожеланието на водещите на тържеството към тях.

Тържеството беше закрито след раздаването на дипломите им.

Училището очаква новите си ученици в специалността „Строителство и архитектура”.

За развитието на една държава и стандарта на живот на хората в нея се съди по построените сгради и съоръжения – така е от древни времена, така ще бъде и в бъдеще, защото професията „строител” винаги е била търсена и предпочитана.