Ардино изпрати своите зрелостници с тържествена церемония

Общество

На тържествена церемония, зрелостниците от Випуск 2020 на СУ „Васил Левски“  в Ардино се разделиха със своето училище, своите учители и получиха дипломите си за завършено средно образование. Събитието уважиха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов.

Тази година, СУ „Васил Левски“ изпрати 16 абитуриенти от една паралелка с класен ръководител Алпер Сами.

Директорът на училището Аника Петрова пожела на всички зрелостници много успехи в живота. „Радвайте се на силата и красотата на младостта си! Вярвам, че ще намерите своето място в живота. Останете в България или ако учите в чужбина, върнете се в родината си – тя има нужда и ще има нужда от вас. Върнете се и в Ардино, защото и той ще има нужда от вас – от вашите знания, умения, креативност, свежи идеи!“, заяви Аника Петрова в своето обръщение. Тя, заедно с кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на местния съвет Сезгин Байрям връчиха дипломите на зрелостниците.

Отличници на Випуск 2020 са  Ани Кичукова, Екрем Хасан, Митко Кисьов и Мелин Мехмедова. Те бяха наградени от ръководството на училището с грамоти и предметни награди.

Началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ към община Ардино Бахар Реджебов поздрави всички зрелостници, техните учители и родители и връчи на директора поздравителен адрес от името на инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

От името на зрелостниците послание към учителите отправи Мелиса Стойчева. Мил поздрав към тях поднесоха учениците от Клуба за народни хора и танци и Стела Моллова.

С едноминутно мълчание,  випускниците почетоха  паметта на своя съученик Даниел Сакалиев, който почина след неизлечима болест.

В края на церемонията зрелостниците запечатиха щастливото изживяване с много снимки , скандирания и обещания пак да се срещнат отново.

 

Гюнер ШЮКРИ