Поздравителен адрес за рождения ден на „Бащата на тениса” в Ардино Решат Айдън

Общество, Обяви

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха Поздравителен адрес на почетния гражданин и „Бащата на тениса” в Ардино Решат Айдън, по повод 74-тия му рожден ден, който чества днес.
„От името на ръководството на Община Ардино Ви поздравяваме най-сърдечно по случай 74-тия Ви рожден ден. Приемете нашите пожелания за крепко здраве, щастие и семейно благополучие! Нека ще дълги години да ни радвате с Вашите човешки добродетели и голямо сърце, което е отворено за всички Ардинци!“, се казва в поздравителния адрес на двамата ръководители.
Решат Айдън е роден в Ардино на 19 юни 1946 година. Той е човекът, който откри тениса в родопското градче и го превърна в истинска крепост на този спорт. Цяло съзвездие от шампиони – републикански, балкански, европейски и световни извая през годините неговият талант. В момента живее в Истанбул, където се изселва през 1978 г. по изселническа спогодба с Република Турция. Бил е треньор по тенис на маса във „Фенербахче“. Негови възпитаници създадоха школи по тенис на маса в Бурса, Ялова, Люлебургаз и др. През 2011 година Решат Айдън бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ардино”.
Гюнер ШЮКРИ