Усилено ремонтират пътищата в Чернооченско

Общество

Кметът на община Черноочене Айдън Осман инспектира днес започналото полагане на нова асфалтова настилка по над 1,2 километровата пътна отсечка до чернооченското село Божурци от разклона на пътя Черноочене-Дядовско-Каняк.

Обновяването на пътя се извършва с общински средства от капиталовия списък за 2020 г.

Кметът на село Божурци Ембие Мурадова от свое име и от името на местните жители благодари на ръководството на община Черноочене за реализирането на проекта и поетите ангажименти. Тя допълни, че скоро е подменен вътрешния водопровод на една от съставните махали и са изградени два резервоара. Това значително е подобрило дебита на водоподаването и е намалило загубата по водопроводната мрежа.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман съобщи, че усилено продължава плановото извършване на цялостно благоустрояване и частични ремонтни дейности по уличната мрежа на населените места.

След оглед от специалисти, срещи с кметовете на населените места и заявени нужди от местното население, са набелязани приоритетните обекти и компрометираните  транспортни артерии след есенно-зимния сезон.

През летния сезон дейностите ще продължи полагането на асфалт, там където е необходимо.

Айдън Осман подчерта, че рехабилитацията на пътищата и пътната инфраструктура е една от стратегическите и дългосрочни цели за развитие, насочени към създаване на по-добри условия за живот. „Целим подобряване привлекателността на средата в населените места и превръщането им в приятно място за живеене на жителите“, допълни той.

Исмет ИСМАИЛ