Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Политика

Трябва да си поставим ясни национални цели: връщане към нормален ритъм на живот, производство, свободно движение на хора и стоки, заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията

„Правителството дължи на обществото убедителна информация за ефектите от извънредното положение през първия месец на неговото прилагане. Управленските решения следва да се вземат на достоверни и всеобхватни данни. Извънредните ограничения забавят заболяването, но доведоха до обществена парализа и безпрецедентна икономическа и социална криза“. Това каза в обръщение към нацията президентът Румен Радев.

„Безработицата расте с часове, много българи спешно се нуждаят от помощ. Мизерията не е спасение от вируса. Гладът скоро може да надделее над страха и последствията може да са по-разрушителни от коронавируса. Затова трябва да си поставим ясни национални цели: връщане към нормален ритъм на живот, производство, свободно движение на хора и стоки. Тази цел може да бъде постигната с обединение на институциите и на всеки един от нас“, каза още президентът.