Министерството на културата обяви списък с над 50 културни онлайн събития

Култура

Когато културните мероприятия са отменени, много от музеите, театрите, оперите, филхармониите и библиотеките предлагат все повече безплатни дистанционни форми за посещение на изложби и присъствие на представления, както и възможност за виртуални разходки в музеи, галерии и археологически забележителности.
Въпросният списък може да помогне на почитателите на всички изкуства да направят своята виртуална културна програма, смятат от министерството културата.
От събраните ресурси могат да се възползват и българите, които сe намират навсякъде по света. Родителите могат да намерят интересни постановки за своите деца или да посетят заедно с тях пред екрана културни обекти.
Министерството на труда и социалната политика също призова близките на възрастни хора, както и персонала в социалните услуги и специализираните институции, да им помогне да се запознаят с онлайн културното съдържание при техническа възможност.
Списъкът е публикуван на официалната страница на министерството на културата в категорията „Новини“ и ще бъде актуализиран своевременно, уверяват от ведомството.