243 са заразените с коронавирус в България, има един нов случай от снощи

Водещи, Общество

243 станаха заразените с коронавирус в България. От снощи до този момент има 1 положителна проба. Новозаразеният е от София и не е бил контактен с някой от другите заболели. Не се потвърждава информацията за едномесечно инфектирано с COVID-19 бебе. Това съобщи ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб за борба със заразата.

Той допълни, че щабът ще предложи на министъра на здравеопазването удължаване на мерките, които трябваше да изтекат утре до 12 април. И още – всички българи, които се връщат от чужбина – да бъдат поставени под карантина.

По думите му в „Пирогов“ има 4 интубирани пациенти в тежко състояние, единият от които – в критично. „Възможно е да има лош изход от лечението“, каза ген.Мутафчийски. Той е категоричен, че всички хора с респираторни заболявания трябва задължително да се тестуват. „Вирусът вече има вътрешна циркулация. През вчерашния ден сме взели 350 проби“, уточни председателят на оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски обясни, че вече има голям наплив от дарения. „Имаме дарители на много места. Ние ги призоваваме да превеждат в дарителската сметка в Министерството на здравеопазването“, каза той и допълни, че има заявка за дарение от 1 милион лева от частно лице.

 

Вашият коментар