Депутатът от ДПС Делян Пеевски дари на кърджалийската болница 5000 лева

Общество

5 000 лева е най-голямото дарение до този момент, което МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ получава за битката с коронавируса. То е от народния представител от ДПС Делян Пеевски, който направи дарение на десетки болници в страната, сред които е и кърджалийската.

Припомняме, че вчера болницата в Кърджали отправи апел към граждани и фирми за набиране на средства за лечебното заведение.

„В дните на национално изпитание, свързани с разпространението на коронавирусната инфекция, ръководството на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД се обръща с апел към граждани и фирми да подпомогнат болницата с  финансови средства за закупуване на респиратори, защитно облекло, консумативи  и дезинфектанти, които са необходими за справяне със създалата се ситуация. В този труден момент всеки дарителски жест има голямо значение за болницата на която всички  разчитаме. Благодарим Ви!“, се посочва в апела на болницата в Кърджали.

Най-голямото здравно заведение в Източните Родопи разполага с 5 обдишващи апарата, необходими за лекуване от коронавирус. МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ има нужда от средства за закупуване на още 5 респираторни апарата. Всеки от тях струва 30 000 лева.

Активни в кампанията в подкрепа на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ са и кметовете на общини в област Кърджали. „Призоваваме бизнесът по места да откликне на апела и да подкрепи регионалната болница. Провеждаме разговори с колегите и като кметове на общини – акционери в МБАЛ, и като отговорни хора, които са наясно, че сега е времето да се помогне на здравното заведение. Ако правилата позволяват, може Общинските съвети да гласуват средства за нуждите на болницата, която е единствената регионална в област Кърджали“, коментира кметът на Джебел Неджми Али.

Вашият коментар