16 нови случая на коронавируса, в Момчилград – няма

Водещи, Общество

Нови 16 случая на коронавирус са потвърдени, лабораториите продължават да работят и това не е окончателният брой за деня, обяви на брифинг началникът на Националния оперативен щаб и на ВМА ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Така общо случаите в България стават 218.

„Вече има два случая в Стара Загора. Още 7 случая има в София, още един в Плевен, в Пазарджик  – 4 нови случая като с тях общият брой на заразените вече е 7, в Добрич има общо 6-ма заразени, днес там още 1 е дал положителна проба, във Варна също има още 1 от днес или общо заразените с коронавирус стават 11 досега“, уточни ген. Мутафчийски.

„Няма пациенти в критично състояние, в Пирогов има пациент в по-тежко състояние, но все още не е потвърдено дали е с коронавирус“, посочи началникът на Националния оперативен щаб.

Той каза още, че във ВМА е прието цяло семейство – майка, баща и двете им деца – на 4 и 8 г, както и сестрата на майката. Само майката е с пневмония, другите нямат болестни оплаквания.

От оперативния щаб не споменаха Момчилград като място, на което има заразен. Хасковски сайт по-рано днес разпространи слуха, че в Момчилград има случай на заразена с коронавирус жена, а в края на деня от оперативния щаб ще го обявят.

Вашият коментар