Хванаха един с наркотик в колата и двама пияни шофьори

Криминале

Досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотик и три бързи производства, две от които за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол са образувани в хода на специализирана операция на територията на областта. При проверка на 26-годишен в кв.“Възрожденци“ в Кърджали на 21 март полицейски служители открили кафяво прахообразно вещество, което при извършен тест реагирало на хероин. Дрогата е иззета, мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Досъдебното производство е образувано по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Малко след 21 часа на КПП „Чилик“ бил тестват за алкохол 38-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Техническото средство отчело 2,15 промила. Взета е кръвна проба за анализ, а водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

На 21 март през нощта на бул.“Беломорски“ в областния град полицейски служители спрели за проверка „Мерцедес“, управляван от42-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,53 промила. Отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Бързите производства са по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар