Орязаха заплатите на футболистите от „Арда“ заради слаби резултати

Водещи, Спорт

Футболистите на „Арда 1924“ не взеха пълните си месечни възнаграждения за февруари, пише „Тема спорт“. Непълните заплати обаче не са вследствие на факта, че първенството у нас бе спряно заради върлуващата пандемия от коронавирус. Причината за по-малкото пари на сметката на играчите и треньорския щаб е мярка на ръководството за слабото представяне през месец февруари. Затова и шефовете са наложили глоба в размер на 30% от възнагражденията на играчите.
Припомняме, че от началото на 2020-та година „Арда 1924“, „Витоша“ и „Дунав“ са най-слабо представящи се отбори в Първа лига. А общо в последните 5 мача „Сините от Кърджали“ имат 3 загуби и 2 ремита.
Интересното е, че „Арда 1924“ бе сред най-дейните клубове относно подписката за преждевременното прекратяване на първенството. От клуба са готови и за такъв вариант, пише „Тема спорт“.
През 2020 година възпитаниците на Стамен Белчев не са записали победа и се сринаха до девето място в класирането. С това загубиха и реални шансове за влизане в първата шестица. Това е причината за орязаните месечни възнаграждения в тима, отбелязва спортното издание.
В момента играчите на „Арда 1924“ са разпуснати заради паузата в първенството. До края на редовния дял на шампионата те имат тежки мачове. Предстои им да приемат първите два тима в класирането – „Лудогорец“ и „Левски“, както и да гостуват на закъсалия „Дунав“.