ДПС-Черноочене номинира Мустафа Карадайъ за лидер на партията

Политика

Бедрие Газиюмер бе преизбрана на председател на ОбС на ДПС в Черноочене

Общинската конференция на ДПС-Черноочене номинира настоящият председател на партията Мустафа Карадайъ за следващ лидер на партията.

Досегашният председател на Общинския съвет на Движение за права и свободи в Черноочене Бедрие Газиюмер получи доверието на активистите за още един мандат. Бедрие Газиюмер беше единодушно преизбрана за лидер на организацията от над 130 делегати, излъчени от местните структури, на проведения Х-ти пореден общински форум Тя бе единственият кандидат за поста председател на ОбС на ДПС. В отчета за работата на общинската организация на ДПС досега Бедрие Газиюмер подчерта, че структурата се е утвърдила като водеща политическа сила в община Черноочене. Състоянието на местните съвети е стабилно, подчерта тя.

ДПС ще продължава да дава спокойствие, сигурност и увереност на гражданите. Това подчерта в изказването си Кметът на Община Черноочене Айдън Осман като добави, че ДПС в Черноочене е ярък пример за синхронна работа между местната и политическата власт. „Много от проблеми решаваме в наченки още на общоселските партийни събрания по населени места”, подчерта Айдън Осман.

Народният представител Ерол Мехмед заяви, че ДПС има здрави основи върху които да се гради по-нататъшната политика на партията. „Когато имаш история, като чернооченската организация да печелиш избори това дава на по-възрастните достойнство, а на по-младите кураж в начинанията си”, обърна се към делегатите той. „Имаме устойчиви ценности”, а не преходни политики, подчерта Ерол Мехмед.

Областният лидер и кмет на Ардино инж. Изет Шабан заяви, че в изминалия мандат са провели всички видове възможни избори и са преминали през различни вътрешнопартийни и извън партийни перипетии.

Избрано беше и ново ръководство на Общинския съвет на ДПС – Черноочене от 21 души.

На общинският форум бяха разгледани постигнатите резултати през изтеклия мандат и се начертаха основните цели, които си поставя организацията през следващия. Всички отчетно-изборни събрания по населени места на територията на община Черноочене се проведоха по предварително одобрен график, като бяха приети и нови членове. По време на конференцията са излъчени и делегати за областната конференция на ДПС в Кърджали.

Изказване направиха и част от официалните гости на конференцията: областният лидер на ДПС-Кърджали инж.Изет Шабан, членовете на Централния и областния съвет Салиха Емин и Елван Гюркаш, областният лидер на Младежко ДПС-Кърджали Байрам Байрам, народните представители Ерол Мехмед и Адлен Шевкед, председателят на Общински съвет Ардино Сезгин Байрам, организационният секретар на областната структура на партията Бирол Кьосеюмер, бившият главен мюфтия Фикри Сали и други.

 

Исмет ИСМАИЛ