Пожарникар от Кърджали получи награда за проявен героизъм

Водещи, Общество

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов награди със специална статуетка инспектор Ризван Кьоров от РСПБЗН – Кърджали за проявен героизъм при изпълнение на служебните си задължения

Титлата „пожарникар на 2019 година“ получи Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГДПБЗН. Това стана на днешната официална церемония, която се провежда за 25-и пореден път.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари на ръководството на главната дирекция за усилието, което полага в развитието на материално – техническата база, за изключително добре изградения административен капацитет и за умението да ползва възможностите за европейско финансиране. Вътрешният министър отдаде почит към паметта на колегите, изгубили живота си в битка с огнената стихия и пожела на пожарникарите да продължават да се учат в практиката и да изграждат своите професионални умения.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината“ се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Третият – за служители от направление „Контролна дейност“. Четвъртият обхваща направление „Превенция“. През последните години се утвърди и категорията „Отличени“ – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.