20 заявления за членство в структурата на ДПС в Комунига

Политика

С високо вдигната летва започна мандата на новоизбрания местен съвет на Движението за права и свободи в чернооченското село Комунига. На отчетно-изборното събрание от селото бяха одобрени 20 нови заявления за членство в ДПС. Така структурата в село Комунига стана в най-голямата в района с над 92 членове. От тях повече от половината са дами членуващи в местната женската структура на ДПС.

Виждан Сюлейман единодушно е избрана за председател на Местния съвет на ДПС.

На партийното отчетното-изборното събрание присъстваха лидерът на Общинския съвет на ДПС и председател на Общински съвет в Черноочене Бедрие Газиюмер, кметът на общината Айдън Осман, общинският съветник Сезгин Рамадан и представители на общинското ръководство на партията.

На срещата Бедрие Газиюмер и Айдън Осман направиха разбор и равносметка на дейностите през изминаващия мандат и актуалната политическа обстановка в страната и региона.

Общинският съвет на ДПС в Черноочене приключва с провеждането на отчетно-изборните събрания на местните организации в района. Това е и подготовка за общинската конференция на партията, която ще се проведе на 22 февруари тази година. Избират се делегати за нея.

Събрания на ДПС по местни съвети преминават под формата на открит разговор за актуалната политическа ситуация в региона и страната, дискутират се въпроси от различен характер и се предлагат конкретни решения на проблемите.

Исмет ИСМАИЛ