В Давос Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу

Политика

В края на месеца Чавушоглу идва в София

 

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. Срещата се състоя в рамките на провеждащия се Световен икономически форум в Давос, съобщават от Правителствената информационна служба.
Двамата са обсъдили актуални международни въпроси, като фокус на разговора им са били  резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия. „Чудесна работа сте свършили. С тези совалки на канцлера Меркел до Москва, това че присъстваха и президентите Путин и Ердоган, държавният секретар Помпейо, Меркел, Макрон, аз съм оптимист“, заявил премиерът Борисов.
Турският министър на външните работи Чавушоглу подчертал, че всички участници в мирната конференция в Берлин са се обединили около разбирането, че военните действия в Либия трябва да спрат. „Трябва да се остави оръжието настрана и да се водят политически разговори“, отбелязал Чавушоглу.
Премиерът Бойко Борисов и турският външен министър са обсъдили  и предстоящото посещение на Чавушоглу в София в края на този месец.

Арда нюз