Готов е техническия проект за стълбището на СУ „Отец Паисий“

Водещи, Общество

Готов е техническия проект за укрепването на авариралото стълбище в СУ „Отец Паисий”. До края на тази седмица трябва да бъде подписан договор със строителя за самото укрепване, заяви кметът на  инж. община Кърджали инж.  Хасан Азис. Той допълни, че са изпратили писма до 3 фирми, които да дадат своите оферти за цена и време за изпълнение на металното стълбище, което трябва да се изгради.

Имаме готовност да се сформира комисия към общината, която да оцени офертите и да избере една от фирмите, каза инж. Хасан Азис. Той се надява този въпрос да приключи по-рано, но самият процес на проектиране на външното стълбище е продължил повече отколкото се очаквало.

За укрепване на вътрешното стълбище също е трябвало да се избере между няколко варианта.

На базата на оценката, която получихме от Камарата на проектантите, стигнахме до извода, че трябва да се направи само укрепване на авариралото стълбище”, каза още кметът. Той допълни, че възстановяването на занятията в сградата на СУ „Отец Паисий“ зависи от графика на фирмите, които трябва да кажат за колко време могат да се справят с изграждането на стълбището.