Три катастрофи станаха през уикенда, има пострадали

Криминале

Пешеходка и велосипедист пострадали леко при пътни произшествия в областта. На кръстовището между улиците „Гюмюрджинска“ и „Тракия“ в Момчилград на 10 януари малко след 11 часа 39-годишна с „Фолксваген“ предприела завиване и блъснала 79-годишен велосипедист. Пострадалият бил прегледан във Филиала на спешна помощ в града и освободен. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Водач, управлявал „Сеат“, блъснал 69-годишна жена на пешеходна пътека в областния град. Инцидентът станал на 11 януари в 8,45 часа. Пострадалата била прегледана в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободена. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

37-годишен водач на „Мерцедес“ се преобърнал в крайпътна нива в село Дядовци на 10 януари около 6,30 часа вследствие на движение с несъобразена скорост. Шофьорът напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно от полицейски служители на РУ-Ардино и му е съставен акт.