Осъдиха рецидивист за кражба на дамска чанта

Общество

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Р.М., на 29 г., за това, че на 30.05.2018 г., в гр. Кърджали, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. По съкратеното съдебно следствие съдът в гр. Кърджали е наложил на Р.М. наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.
На 30 май 2018 г. в гр. Кърджали Р.М. стоял до павилион за продажба на вестници и хранителни стоки. Той забелязал, че продавачката заключвала помещението и се готвела да си тръгне. Жената оставила дамската си чанта върху фризер до вратата на павилиона и влязла вътре, за да включи охранителната система. През това време Р.М. взел чантата и бързо избягал.
Преровил я и взел мобилния телефон. Чантата с останалите вещи, които не му били нужни, той оставил под стълбище на обществена сграда. След като е бил задържан, Р.М. е върнал мобилния телефон, а чантата е намерена и предадена с всички вещи на пострадалата. До момента Р.М. има 12 присъди за извършени кражби.