Община Момчилград дарява спектакъл на децата за празниците

Култура

Община Момчилград дарява театралната постановка „Принцесата и граховото зърно“ на най-малките си жители за предстоящите коледно-новогодишни празници. Спектакълът по класическата приказка е на кърджалийския театър. Предвидени са три представления, които ще се играят в четвъртък /19 декември/. Първото е от 9,00 часа в ДГ „Здравец“, второто е от 11,30 часа в ДГ „Щастливо детство“ и то ще бъде гледано и от децата от изнесената група в село Равен, за които е осигурен транспорт. Третото представление е от 15,30 часа в ДГ „Зорница“.
Най-малките деца от детска ясла „Трети март“ в Момчилград ще получат коледни пакети. Пакети са подготвени и за децата в Дневен център за деца с увреждания „Дъга“, Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра и надежда“, Центъра за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.
„За момчилградчани децата винаги са били приоритет и по традиция преди празници община Момчилград винаги им прави изненада. Надявам се, че със спектакъла и с коледните пакети ще успеем да допринесем за настроението на най-малките ни жители преди празниците“,    заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.