ДПС оглавява шест комисии, ГЕРБ-три и БСП-една  в местния парламент в Кърджали

Водещи, Политика

Десет Постоянни комисии ще има към Общинския съвет в Кърджали  през мандат 2019 – 2023 година. Всичките са съставени от по 9 общински съветници. Поименният им състав и ръководствата им бяха определени на последното заседание на Общинския съвет, което се проведе в средата на миналата седмица.

За председател на Комисията по бюджет и финанси е избрана Елван Гюркаш от ДПС, а за заместник-председател – Гроздан Колев от ГЕРБ.

Комисията по икономическа политика се оглавява от Байрам Байрам от ДПС, а заместник му е Марияна Ликова от БСП.

Начело на Комисията по устройство на територията е Ахмед Моллахасан от ДПС, със заместник Наим Наим от ГЕРБ.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Огнян Иванов е председател на Комисията по законност и обществен ред, а заместник му е Ниязи Шакир от ДПС.

На Георги Кючуков от БСП е поверено ръководството на Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания, а заместник е Сабиха Местан от ДПС.

Сезгин Бекир от ДПС оглавява Комисията по здравеопазване и социални дейности.  Заместник ще му бъде д-р Милчо Енчев от ГЕРБ.

През новия мандат Алтънай Халил от ДПС ще бъде председател на Комисията по младежки дейности и спорт, а заместник му е Цветелин Гавазов от ГЕРБ.

На Мустафа Ахмед от ДПС е дадено  председателското място на Комисията по транспорт и комуникация, а Теодора Каракостова от БСП е заместник-председател.

Председател на Комисията по екология, европейски проекти и туризъм е Веселин Желязков от ГЕРБ, а заместник-председател е Мюмюнали Халил от ДПС.

Йорданка Гочева от ГЕРБ оглавява Комисията по земеделие. Заместник й е Раиф Мустафа.

Арда нюз