Малки и големи в света на приказките

Общество

Инициативите във връзка с Националната седмица на четенето продължават в Езиковата гимназия

По традиция големите ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ се обединиха около идеята да четат с малките възпитаници на  ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали.

Добрата комуникация между малки и големи е особено важна. Ръководителят  на III „а“ клас, госпожа Райковска, посрещна „ботевци“ от VIII и X клас. Стаята на малките се превърна в приказен кът за един час. Големите ученици подготвиха приказки от фолклорната ни съкровищница. Любими детски герои като лисицата, вълкът и Хитър Петър предизвикаха усмивки със своите невероятни приключения. Учениците заедно извеждаха поуката от всяка история и така събитието се превърна в поучителна беседа. След като порасналите деца прочетоха любимите си и може би малко позабравени приказки, малките показаха също колко добре са се научили да четат. Те демонстрираха своите умения чрез познати текстове като „Сливи за смет“, „Торба с лъжи“ и „Хитрата лисица“. Децата вложиха много желание и чувство във всеки прочетен ред.

Уютната неформална обстановка в класната стая допринесе за приповдигнатото настроение на малки и големи. Госпожа Рада Ангелова похвали всички за старанието и за всеотдайното отношение към четенето. Малките ученици приеха с вълнение по-големите, които от своя страна се заредиха от енергията на третокласниците.

Арда нюз