В „Отец Паисий“ чули как се пропуква бетонната плоча и евакуирали учениците

Водещи, Общество

„Помощник директорите чули как бетонната плоча започнала да пука и веднага след това евакуирахме по най-бързия начин всички ученици“, разказа директорът на училището Златко Атанасов. Веднага е бил подаден сигнал на спешния телефон 112 и на място са се отзовали два екипа пожарникари, които извели учениците през задния вход на училището.
„Сградата е ремонтирана с голям проект, но това е конструктивен проблем, който е свързан с плочата. Пукнатината е на самата плоча, която е от десетилетия“, каза още Златко Атанасов. Според него се налага спешен ремонт на цялата стълбищна клетка от първия до четвъртия етаж.
„Реакцията на училищното ръководство е била много адекватна, евакуирани са децата и няма пострадали. Ще бъде извършен оглед, ще докладваме резултатите на прокуратурата, заяви даректорът на ОД на МВР – Кърджали старши комисар Атанас Илков, който също беше на мястото на инцидента.
„По време на ремонта на училището интервенция на стълбищата не е правена, нито е имало допълнително натоварване. Такъв тип стълбища има в много училища и обществени сгради. Явно се е получило претоварване“, заяви заместник-кметът на община Кърджали Катя Митовска. Тя допълни, че са извикани и представители на камарата на инженерите. Митовска каза още, че общината ще възложи спешно проектиране и възстановяване на стълбището.
Със заповед на кмета следващите 3 дни в училището са обявени за неучебни.