Расистки скандал в Кърджали, ултрасите на „Арда“ се саморазпуснаха

Водещи, Спорт

Кърджали попадна в расистки скандал след мача между „Арда“ и ЦСКА. Делегатът на БФС Димитър Петров е сигнализирал за расистки обиди по време на срещата. През първото полувреме дикторът на стадиона отправи предупреждение към публиката да прекрати расистките викове, тъй като срещата може да бъде прекратена. От съобщението не стана ясно чии фенове са отправили обидите. Делегатът е наредил на диктора да предупреди феновете по уредбата.
Възможно е проявите на расизъм да доведат до тежко наказание за един от двата клуба. Максималната парична санкция е 40 000 лева.
Часове след мача ultrArda/BlueWolves обяви във „Фейсбук“, че прекратява дейността си. От съобщението на ултрасите не става ясно дали причината е разразилия се расистки скандал.
„Благодарим на всички хора, които ни припознаха и направиха неща, които рядко се виждат по терените в областта, а и със сигурност скоро няма да се виждат. Опитахме, но просто градът и отборът не са дорасли за такъв тип агитка а и ние явно късаме нишката някъде. Другото е манталитет… С уважение ultrArda/BlueWolves..
В Свят изпълнен с предатели, Blue Wolves ни направи приятели!!!“, се казва в съобщението във фейсбук.