Минимална заплата за съветниците, без зам.-председател на ОбС и да не се увеличават данъците иска опозицията от ГЕРБ в Кърджали  

Водещи, Политика

„Смятаме, че заслужаваме да получаваме възнаграждения като съветници. Предлагаме възнагражденията ни да бъдат изравнени с минималната работна заплата. Така няма да бъдем в тежест на общинския бюджет“, заяви пред медиите Йорданка Гочева. Съветниците от ГЕРБ смятат всеки месец да дават пресконференции, непосредствено преди сесиите, за да осведомяват кърджалийци за своята позиция. “Амбицията ни е,  този мандат да има един работещ и ефективен общински съвет“, заяви Лидия Асенова, която е и председател на ГЕРБ-Кърджали.

От ГЕРБ смятат също, че обществото има негативно отношение към местните нормотворци, а причината за това е мнозинството.

„Неправомерните решения на мнозинството най-вече натрупаха този негативизим“, категорична бе Гочева.

Групата на съветниците от ГЕРБ е против избирането на  зам.-председател на местния парламент.

„ Заплатите са хубава дъвка, но да не се измества фокусът за местните данъци с темата за заплатите на съветниците. Сегашните данъчни ставки са напълно приемливи и не бива да се пипат. Мотивите за увеличение на налозите са неоснователни“, каза острието на ГЕРБ Огнян Иванов.

Арда нюз