Ученици от Общинския съвет по наркотични вещества участваха в проверки на Пътна полиция

Общество

Инициативата е посветена на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

11 ученици от Общинския съвет по наркотични вещества с ръководителките си Валентина Грудева и Евелина Чолакова се включиха днес в проверки с екипи  на Пътна полиция и РУ-Кърджали в областния град. Осем от децата наблюдаваха работата на пътните полицаи на бул.“Беломорски“ и станаха свидетели на тестване на водачи за алкохол и наркотици от полицейския инспектор Георги Господинов и младшите автоконтрольори Найден Пашов и Йълдърай Хасан. И двамата шофьори са с отрицателни проби. На кръстовището между бул.“Христо Ботев“ и ул.“Райко Жинзифов“ „работиха“ трима ученици заедно с младши полицейския инспектор Евгени Делчев и полицейския инспектор Любомир Милев. В проверките в рамките на един час на двете места попаднаха 28 водачи на МПС. За четирите констатирани нарушения са съставени 1 акт и 3 фиша по ЗДвП.

В неделя от 10,30 часа в манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали отец Николай Величков ще прочете молитва в памет на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември по призива на Организацията на обединените нации.