Разчистват старите кабели в Кърджали

Икономика

Кърджалийският интернет оператор Глобал Нет стартира акция по почистване на старите и неизползваеми кабели по блоковете и електрическите стълбове. Екипи на фирмата разчистваха кабелите в кв. „Веселчане“.
След като положиха подземни мрежи, интернет операторите оставят старите кабели, неизползваеми да висят по стълбове и покриви. Трябва да се отделят ресурси и време по почистването им, за което фирмите не предприемат необходимата профилактика и така по-голямата част от кабелите остават висящи и непотребни.
„Мотото на нашата фирма е винаги да предоставя най-добрите услуги в региона, като се стремим това да става най-отговорно и гарантирано. Постоянно развиваме и усъвършенстваме оптичната мрежа, за да се гарантират и най-взискателните изисквания на потребителите. Акцията ни е част от етапа на преминаване в изцяло пасивна оптична технология, при който подменяме клиентските кабели с оптични, с което се гарантира 100% непрекъсваемост и гарантираност на услугите. Вече над 60% от клиентите ни се възползват от новата технология. Мисля, че е редно да се почистят старите и отпаднали от употреба кабели, за което са отговорни самите оператори, заяви Лазар Попов, управител на Глобал Нет.